Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Zawsze możesz zmienić te ustawienia; szczegóły znajdziesz w dziale Polityka Prywatności.

OK

Danie liofilizowane Eko Chili sin carne z polentą Lyofood 70g

Producent: LYOFOOD
  • 37,00 zł 26,00 Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni, przed naliczeniem promocji: 20,99
  • Dostępny
  • Dodaj do przechowalni Darmowa dostawa już od 549zł.

Danie liofilizowane Eko Chili sin carne z polentą Lyofood 70g

LYOFOOD

Dania LYOFOOD To najwyższej jakości dania liofilizowane. Właściwa kaloryczność, zbilansowanie składników odżywczych oraz zaawansowany proces liofilizacji sprawiają, że liofilizaty LYO FOOD praktycznie nie mają sobie równych. Ze względu na walory smakowe pozostawiają w tyle wiele rynkowych pozycji. Jakość oraz walory smakowe liofilizatów LYOFOOD docenią zwłaszcza żeglarze, podróżnicy, turyści, wspinacze oraz wyczynowi sportowcy. Dodatkowym atutem liofilizatów jest bardzo długi okres przydatności do spożycia, niska waga oraz szybkość i łatwość przygotowania.

Zalety liofilizatów LYOFOOD:

- Przygotowane tylko z naturalnych składników – bez konserwantów, sztucznych dodatków i barwników oraz wzmacniaczy smaku i zapachu
– Doskonałe walory smakowe
– Zaawansowany proces liofilizacji, odpowiedni dobór składników oraz dodatek aromatycznych ziół pochodzących w większości z własnych plantacji LYO
– Estetyka posiłku – specjalny proces liofilizacji pozwala zachować oryginalny kształt i formę zastosowanych składników
– Doskonała wartość odżywcza oraz kaloryczność potraw dostosowana do zapotrzebowania aktywnych osób
– Niska waga i kompaktowe opakowanie, które nie zajmuje miejsca w plecaku czy torbie podróżnej
– Bardzo długi termin przydatności do spożycia – hermetyczne zamknięcie, praktycznie całkowite usunięcie wody eliminuje rozwój bakterii, grzybów i pleśni
– Opakowanie wyposażone w pochłaniacz tlenu
– Wysoki standard bezpieczeństwa – poddane 2 –krotnemu badaniu w laboratorium, po ugotowaniu posiłku i po procesie liofilizacji
– 2 rodzaje opakowań – pierwsze – lekkie i zajmujące jak najmniej miejsca oraz drugie – umożliwiające przygotowanie potrawy

Waga netto: 70 g
Waga po uwodnieniu: 370 g
Wartość odżywcza: 1650 kJ/306 kcal

Składniki:
eko polenta 28%, eko papryka czerwona 19%, eko pomidory (pomidory, sok pomidorowy), eko fasola czerwona 15%, eko cebula, eko oliwki zielone, eko olej rzepakowy, eko przyprawy, sól, eko papryczka chili 0,04%

Sposób przygotowania:

Otwórz opakowanie korzystając z nacięcia umieszczonego nad zamknięciem strunowym. Wyjmij torebkę z pochłaniaczem tlenu. Zalej zawartość torebki gorącą, przegotowaną wodą, dobrze zamieszaj. Zamknij torebkę i odczekaj ok. 5 minut. Oderwij górną część torebki, używając nacięcia pod struną, zamieszaj ponownie i delektuj się posiłkiem.

Czym jest liofilizacja?
Proces liofilizacji polega na kontrolowanym dostarczaniu ciepła do zamarzniętego produktu w próżni, tak aby umożliwić zamarzniętej wodzie w produkcie przejście bezpośrednio ze stanu stałego do stanu lotnego (czyli umożliwić parowanie lodu). Aby proces mógł zakończyć się sukcesem liofilizacja powinna trwać od 16 do 24 godzin. Poprzez odwodnienie, posiłek traci ponad 90% swojej pierwotnej wagi a zawartość wilgoci w końcowym produkcie jest zredukowana do 2%. Jeśli liofilizowany produkt jest szczelnie zapakowany, żywność może być przechowywana przez wiele lat.

Parametry

Zastosowanie: trekking, wspinaczka, turystyka zimowa, skitouring

Wybrana opcja jest teraz niedostępna.

Powiadom mnie, natychmiast gdy się pojawi!

Zamknij