Pożywne i zdrowe posiłki liofilizowane Trek’n Eat dla osób aktywnie spędzających czas na łonie natury. Dzięki procesowi liofilizacji, dania niewiele ważą i mieszczą się w kompaktowych saszetkach, które z łatwością zmieszczą się w każdym plecaku turystycznym. Trek’n Eat to pyszne dania, do których przygotowania nie potrzebujesz nic poza wrzątkiem i łyżką. Naturalne i zbilansowane składniki dadzą Ci energię na cały dzień spędzony w górach, w lesie czy na kajakach.
Risotto po bałkańsku to danie liofilizowane dla dwóch osób.
Przygotowanie posiłku jest banalnie proste i nie wymaga użycia żadnych dodatkowych naczyń. Wystarczy odrobina wrzątku i sztućce do jedzenia. Otwórz opakowanie odrywając górną część w oznaczonym nacięciem miejscu. Wlej do środka wrzątek w ilości podanej na opakowaniu (600 ml). Precyzyjne dozowanie wlewanej wody ułatwi miarka z boku opakowania. Dokładnie wymieszaj zawartość i zamknij woreczek na 10-12 minut. Po tym czasie posiłek będzie gotowy do zjedzenia.
Aby jeszcze wygodniej korzystać z saszetki, możesz ją skrócić, odrywając kolejną część oznaczoną nacięciem.
Składniki: ryż 42%, wołowina, papryka, cebula, olej słonecznikowy, por, pomidory, przyprawy, mąka ziemniaczana, skrobia modyfikowana, maltodekstryna, sól, ekstrakt drożdżowy, przyprawy, ekstrakt z rozmarynu.
Mięso liofilizowane: 13,8 g (odpowiada ok. 66g świeżego mięsa)
Alergeny: gluten, laktoza, mleko, seler
Kalorie (na 100 g produktu): 363 kcal
Tłuszcz (na 100 g produktu): 8,9 g
Węglowodany (na 100 g produktu): 54,5 g
Cukry (na 100 g produktu): 9,6 g
Błonnik (na 100 g produktu): 3,9 g
Białko (na 100 g produktu): 15,3 g
Sól (na 100 g produktu): 2,3 g
Waga netto: 250 g
Waga po przygotowaniu: 850 g